Generációk

Az MMA ösztöndíjas fotóművészeinek kiállítása

2023. november 18. – 2024. február 25.
MegnyitóOpening: 2023. november 17. 17:00
MegnyitjaRemarks by: Haris László
KurátorCurator: Nagy Zopán

2018-ban indult el az MMA új ösztöndíj rendszere, amelynek során három évre nyertek támogatást a pályázók. Az évente kiválasztott száz ösztöndíjas között, általában 6-7 fiatal fotóművész kapta meg ezt a lehetőséget alkotómunkájához.

A 2018-2023-as évfolyamok MMA- és tagozati ösztöndíjas fotóművészei mutatkoznak be a Film- és Fotóművészeti Tagozat Generációk című tárlatán. Az érzelemmel telített portréfotóktól a festői tájképeken át a különleges kísérleti fotográfiákig, gazdag látványvilággal találkozhat a látogató. A különböző szerzői megoldások széles skálája mellett, a dokumentáló fotográfia szép példái is felfedezhetők a tárlaton.

A hat évfolyam munkáiból olyan válogatás került a falakra, amely hűen tükrözi a fiatalabb fotóművész-generációk szemléletét, vizuális érzékenységét.

Kiállító művészek:

Bartis Milán Rafael, Belicza László Gábor, Bezzeg Gyula, Czigány Ákos, Gábor Enikő, Haid Attila, Hernád Géza, Illés Katalin Zsuzsanna, Ilyés Zalán, Krász Kíra Dorottya, Lengl Orsolya, Pilló Ákos, Somogyi Márk, Stiller Ákos, Szöllősi Mátyás, Török Máté, Zellei Boglárka Éva