Geometric environments

2022. szeptember 29. – november 26.
MegnyitóOpening: 2022. szeptember 28. 19:00
MegnyitjaRemarks by: Mészáros Flóra

A Molnár Ani Galériában rendezett csoportos kiállítás a geometrikus absztrakció hagyományához kapcsolódó kérdéseket állítja fókuszba. A tárlat középpontjában a festészeti és a szobrászati tér, a sík és a térbeli közti finom átmenetek és elmozdulások állnak.

A kiállító művészek a mediális határok felülírásával és kimozdításával a geometrikus absztrakció formanyelvének eszközeivel, optikai és plasztikai minőségeket is játékba hozva vizsgálják a forma, a felület, a szín és a tér viszonyát. A tárlat a geometrikus absztrakció hazai és nemzetközi képviselőinek friss munkáiból válogatva nyújt betekintést az irányzaton belüli kurrens tendenciákba.

A Geometric Environments című csoportos tárlaton jelen lévő különböző alkotói szemléleteket tükröző művek közti párbeszéd által maga a kiállítótér is egyfajta geometrikus környezetté alakul. Az egyes művészek absztrakcióról és geometriáról alkotott sajátos megközelítései alakítják ki azokat az elveket és szabályszerűségeket, amelyek alapján a néző tájékozódhat a művek tárgyak nélküli világában.

Kiállító művészek: Ábel Tamás, Botos Péter, Haász István, Genti Korini, Reinhard Roy, Varga Dóra, Natalia Zaluska