Idézetek – 2.

Visszatekintés a 90-es évekre

2023. december 13. – 2024. február 16.
MegnyitóOpening: 2023. december 12. 18:00
MegnyitjaRemarks by: Kozma Zsolt

Az Inda Galéria 2023-as kiállításainak sorát a második, a 90-es évek művészetére visszatekintő tárlatunkkal zárjuk. Ahogy az első „Idézetekben”, úgy most is, a galériával dolgozó, a múlt század utolsó évtizedében már aktív művészek akkori gyakorlatából mutatunk be példákat – egyikük, Lovas Ilona esetében sajnos már egy lezárt életmű egyik szakaszára tekintünk vissza.

Csáky Marianne, Lovas Ilona és Uray-Szépfalvi Ágnes most kiállított munkái a festészettől a faragot-festett fa tárgyakon, fotórajzokon és lightboxokon át a videóig, illetve az állati testszövet, üveg és fém kombinációjáig egyben a korszak mediális sokszínűségét is szemléltetik – és nem mellesleg, három női szerzői pozíciót is reprezentálnak.
 
A 90-es évekkel már az INDA néhány korábbi, a COVID-időszak előtti kiállítása is foglalkozott, de két „Idézetek” kiállítás időzítése nem véletlen: részben átfednek a Magyar Nemzeti Galériában TechnoCool. Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében (1989-2001) címmel látható kiállítással.