Kyiv Non Objective

Szolidaritás kiállítás

2022. március 24. – március 31.
MegnyitóOpening: 2022. március 23. 18:00

A KNO | Kyiv Non Objective közhasznú szervezetként működik, amelyet Tiberij Szilvasi (Szilvasi Tibor), Badri Gubianuri, Elena Dombrovska és Serhij Popov ukrán művészek alapítottak. A korábbi programjaik Billy Gruner (AU), Suzan Shutan (US), Richard van der Aa (FR) és TILMAN (DE/ US/FR) tanácsadó művészekkel együttműködve valósultak meg. A csoport segíti a kortárs reduktív és nem tárgyilagos művészhálózatok közötti további párbeszéd platformjának kialakítását, nemzetközi szinten.

A szervezet fő céljai és tevékenységei egy nemzetközi multidiszciplináris platform kialakítására összpontosít, amely a kortárs nem tárgyias művészet területén a különböző művészeti gyakorlatok és koncepciók képviseletére szolgál a képzőművészet, a képzőművészet, a multimédia, a zene, a filozófia és más kategóriákban; hozzájárul a nem tárgyias művészet aktuális tendenciáinak fejlődéséhez; párbeszédet hoz létre a művészek, a művészeti kritikusok és más kreatív iparágak képviselői között.

A képek eladásából befolyt összeg 80%-át a kijevi csoport (http://www.kno.org.ua/site/ kapja, míg a fennmaradó 20%-ot a galéria a csoport javaslatára az ukrajnai Caritasnak (https://caritas.ua/) ajánlja fel.

A printek a Pigmenta Art Print Labban (www.pigmenta.hu) készülnek, melynek tulajdonosa, Szeklencei Tamás a munkadíjról való lemondással járul hozzá az ukrán művészek és a segélyszervezet támogatásához.

Kiállító művészek: Serhiy Popov, Badri Gubianuri, Myroslav Vayda, Tiberiy Szilvashi, Elena Dombrovska