Mucsi12x

2023. március 23. – április 12.
MegnyitóOpening: 2023. március 22. 19:00

A tizennyolc portré az azonos című fotókönyv kibővített tartalma, amit eredetileg edukatív, online fotósorozatnak szántak, egyben tisztelgés azok előtt, akik a jelenlegi világunk esztétikai és morális alapelveit erősen befolyásolták.

Mucsi Zoltán és Marosi Viktor legendás portrékat alkotott újra, figyelembe véve a portréalanyok születési dátumát, így predesztinálva a képek egy éven átívelő publikálását. A sorozatban a politikusokon (Che Guevara, Sir Winston Churchill, Donald Trump), színészeken (Charlie Chaplin, Marilyn Monroe, Lugosi Béla, Woody Allen) és előadóművészeken (David Bowie, Mick Jagger, Harry Houdini) túl képzőművészek (Frida Kahlo, Salvador Dalí, Pablo Picasso), divattervező (Karl Lagerfeld), fizikus (Albert Einstein), vizionárus (Steve Jobs) vagy éppen kitalált, filmes karakterek (Joker, Rambo) is helyet kaptak.

Miután az anyag elkészült, az Európa Kiadóval gondolkodtak közösen a könyvformátumon. Így született meg a Mucsi 12x c. öröknaptár, majd a fotókiállítás, amit éppen egy éve a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban mutattak be először.