A Nagy Fehérvári Árvíz 2.

2009. november 6. – december 4.
MegnyitóOpening: 2009. november 5. 18:00
MegnyitjaRemarks by: Bordács Andrea
„Én akkor még nem tudtam, hogy ez olyan lesz, mintha nem is lett volna… Ilyen volt az élet, ilyen megalázó és ambivalens.”

Hegedűs 2 László A Nagy Fehérvári Árvíz 2 című kiállítása egy húsz évvel ezelőtti fekete-fehér fotósorozatra épül, mely mai, vizuálisan aktualizált színes változattal, filmmel, installációval egészül ki. A műciklushoz írt Esterházy Péter-szöveg a fény- és hanginstalláció részeként transzformálódik. A téma mozgókép-változata fiktív dokumentum formájában, egy nem létező árvíz bemutatásával, reális és irreális feloldásában, keveredésében vizionálja a rendszerváltás előtti képeket.

A Centrális Galériában most látható képanyag egy része kapcsolódik ahhoz a retrospektív kiállítás-sorozathoz, mely 2004-tol kezdődően a Fotográfiai Múzeumban, majd az Ernst Múzeumban, a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Budapest Galériában mutatta be Hegedűs 2 képző- és fotóművészeti munkásságának fontosabb technikai, tematikai tendenciáit. A különféle művészeti eszközökkel létrehozott alkotások a jelentésközvetítő eszközök és módszerek megújulásához is vezettek a szerző munkásságán belül.

A kiállítás anyagából 300 db számozott CD jelent meg.